29/3/13

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TRADING;





Καποιοι απο εσας ισως να μην γνωριζετε τι ειναι το trading στο στοιχημα.
Θα προσπαθησω λοιπον να εξηγησω οσο πιο απλα γινεται τι ειναι και πως “δουλευει” το trading.
Aπαραιτητη προυποθεση για να κατανοησουμε την ουσια του trading ειναι να γνωριζουμε τι ειναι τα ”ανταλλακτηρια”.
Τα ανταλλακτηρια ειναι sites στα οποια οι παικτες ανταλλασουν στοιχηματα και εχουν την δυνατοτητα να γινουν book αν το θελησουν.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Στο ματς ΡΕΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ πονταρουμε στην νικη της ΡΕΑΛ αλλα ταυτοχρονα μπορουμε να προσφερουμε και σε αλλους παικτες την νικη της ΡΕΑΛ σε χαμηλοτερη,υψηλοτερη η και στην ιδια τιμη.
Αν λοιπον πονταρουμε 100 ευρω στην νικη της ΡΕΑΛ με αποδοση 1.90 σε περιπτωση νικης θα παρουμε 90 ευρω καθαρο κερδος.
Ας υποθεσουμε τωρα,οτι εμεις παιζουμε τον ρολο του book και προσφερουμε την νικη της ΡΕΑΛ με αποδοση 1.90 και καποιος αλλος παικτης αγοραζει την προσφορα μας αυτη.
Τοτε σε περιπτωση νικης της ΡΕΑΛ θα πρεπει να πληρωσουμε τον παικτη που αγορασε το στοιχημα μας και να του δωσουμε 90 ευρω ενω αν η ΡΕΑΛ χασει η ερθει ισοπαλια το ματς θα κερδισουμε 100 ευρω.
Το σημαντικο ειναι να καταλαβετε την διαφορα πουλαω-αγοραζω.
Σε ολα τα ανταλλακτηρια εχουμε την δυνατοτητα να πονταρουμε και να κανουμε κινησεις-τοποθετησεις στο γεγονος που μας ενδιαφερει LIVE(μπορουμε δηλαδη να στοιχηματισουμε σε οποιο χρονικο σημειο επιθυμουμε).

Σ αυτο ακριβως το σημειο ερχεται το ΤRADING.

Ας υποθεσουμε οτι γινεται ο αγωνας ΜΑΡΣΕΙΓ – ΛΙΛ με σετ αποδοσεων 2.50 – 3.25 – 2.80 και εμεις αγοραζουμε την νικη της ΜΑΡΣΕΙΓ πονταροντας 100 ευρω.
Αν νικησει η ΜΑΡΣΕΙΓ θα κερδισουμε 250 ευρω δηλαδη θα εχουμε καθαρο κερδος 150 ευρω αν δεν κερδισει χανουμε το αρχικο μας πονταρισμα,100 ευρω.
Με την βοηθεια λοιπον του TRADING μπορουμε να αποφυγουμε αυτο το ρισκο.
Οταν λοιπον προηγηθει η ΜΑΡΣΕΙΓ η αποδοση του 1 θα πεσει περιπου στο 1.30.
Σ αυτο ακριβως το χρονικο σημειο εμεις προσφερουμε την νικη της ΜΑΡΣΕΙΓ στο 1,35 και οριζουμε maximum πονταρισμα τα 200 ευρω.Οταν λοιπον καποιος αλλος παικτης αγορασει το σημειο που προσφεραμε(νικη της ΜΑΡΣΕΙΓ στο 1.35 με max.πονταρισμα τα 200 ευρω)και κερδισει θα πρεπει να του πληρωσουμε 70 ευρω.

Ποια ειναι η ουσια;

Aν τελικα η ΜΑΡΣΕΙΓ κερδισει εμεις θα εχουμε κερδισει 150 ευρω απο το αρχικο μας πονταρισμα μειον τα 70 ευρω που ειναι η υποχρεωση μας προς τον παικτη που αγορασε το στοιχημα μας. Αρα θα εχουμε καθαρο κερδος 80 ευρω.

Αν η ΜΑΡΣΕΙΓ δεν καταφερει τελικα να κρατησει την νικη χανουμε τα 100 ευρω του αρχικου μας πονταρισματος αλλα κερδιζουμε τα 200 ευρω με τα οποια ο αλλος παικτης αγορασε το στοιχημα μας.Σ υτη την περιπτωση θα εχουμε καθαρο κερδος 100 ευρω!

Με αλλα λογια απο την στιγμη που ο αλλος παικτης αγορασε την προσφορα μας το ματς για μας εχει ηδη κλεισει επιτυχως,αφου οποια και αν ειναι η τελικη του εκβαση εμεις ειμαστε σιγουρα κερδισμενοι!