11/12/12

Μια απλη θεωρια για το στοιχημα


ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Αν συγκρινουμε το ποδοσφαιρο με τα υπολοιπα αθληματα θα διαπιστωσουμε οτι ειναι το μοναδικο αθλημα στο οποιο οι πιθανοτητες να μην κερδισει ο καλυτερος ειναι περισσοτερες απ οτι σε οποιοδηποτε αλλο αθλημα.
Ας γυρισουμε για λιγο στο 1999.Τελικος του Champions League αναμεσα στις Bayern Munich και Manchester United.Ισως ο πιο συναρπαστικος τελικος αφου η Manchester με 2 γκολ στις καθυστερησεις ηταν εκεινη που τελικα σηκωσε το τροπαιο!
Φανταστειτε τα συναισθηματα οσων ειχαν πονταρει στην νικη της Bayern,αλλα αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα!
Αυτο λοιπον ειναι και το πιο συναρπαστικο κομματι του ποδοσφαιρικου στοιχηματος,το απροβλεπτο,το θαυμα.
Μια παροιμια λεει “το ποδοσφαιρο ειναι στρογγυλλο,ως εκ τουτου μπορει να εχει απροβλεπτο τελος”.


Τα παντα στον κοσμο μοιραζονται την ιδια φυσικη εννοια και ακολουθουν την ιδια ταση.Απο αυτο τον κανονα δεν μπορει να εξαιρεθει ουτε το ποδοσφαιρικο στοιχημα.
Η θεωρια ειναι απλη:οταν ενα γραφημα κανει μια κλιση αυτη θα συνεχισει να ανεβαινει αλλα καποια στιγμη θα σταματησει.Δεν εχει καμια σημασια ποσο ψηλα θα φτασει η ποσο χαμηλα θα κατεβει,το βεβαιο ειναι οτι καπου θα σταματησει!
Μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι μονο σε μικρης σημασιας περιπτωσεις το διαγραμμα θα εξακολουθει να κινειται (ανοδικα η καθοδικα) για μικρο χρονικο διαστημα.
Παρατηρουμε λοιπον οτι το μεγαλυτερο μεριδιο της αγορας εχει παντα μια σταδιακη κλιση και επειτα παρουσιαζει μια μεγαλη πτωτικη γραμμη επανειλλημενα.Επισης ολοι ξερουμε οτι οι πλουσιοι γινονται πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι.
Ειμαι σιγουρος οτι καποιοι απο εσας σε καποια περιοδο της ζωης σας ειχατε καποιο σερι επιτυχιων ακομα και χωρις να πολυσκεφτειτε που θα πονταρετε,οπως σιγουρα θα ειχατε και περιοδους που παρα την αναλυση των παιχνιδιων και την πολυωρη μελετη η μια αποτυχια διαδεχοταν την αλλη. Γιατι συμβαινει αυτο; H μονη απαντηση ειναι η φυσικη εννοια και η ταση.Πρεπει να αποδεχτουμε και να ακολουθησουμε την ταση.

ΠΩΣ Η ΤΑΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Αφηστε τα πεισματα στην ακρη και σταματηστε να στοιχηματιζετε επιμονα σε ομαδες που συνεχως χανετε σκεπτομενοι οτι καποια στιγμη θα ξεκινησει η ανακαμψη. Αυτο ειναι τεραστιο λαθος!
Ναι,καποια στιγμη θα νικησει η ομαδα που συνεχεια χανετε και θα κερδισετε και εσεις αλλα αληθεια ποσο κεφαλαιο χρειαζετε να διαθετει καποιος για να ακολουθησει αυτη την στρατηγικη και ποσο χρηματα θα εχει χασει αραγε μεχρι να κερδισει;
Mε βαση λοιπον την ταση, για την οποια μιλησαμε πιο πανω, μια ομαδα συνεχιζει να χανει (το γραφημα δηλαδη συνεχως πεφτει) εμεις πρεπει να στοιχηματιζουμε εναντιον της εως οτου το γραφημα σταματησει την πτωτικη του πορεια.Αντιθετως αν μια ομαδα μετα απο συνεχεις ηττες αρχιζει να κερδιζει θα πρεπει να στοιχηματιζουμε υπερ της μεχρι το γραφημα να σταματησει την ανοδικη του πορεια.Ποσο απλο ειναι αυτο; Ο νικητης συνεχιζει να νικαει και ο χαμενος συνεχιζει να χανει,λενε!


ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Οταν χρησιμοποιουμε την εννοια ταση στο ποδοσφαιρικο στοιχημα ειναι ασφαλεστερο να στοιχηματιζουμε σε δυνατες ομαδες το γραφημα των οποιων ειναι ανοδικο.Πονταρουμε ομως την ισχυρη ομαδα μονο οταν βρισκεται σε καλο σερι νικων.
Οι δυνατες ομαδες χρειαζονται τις νικες γιατι κανουν πρωταθλητισμο,δεν ξεμενουν απο στοχους και οταν το ματς ειναι για αυτες μονοδρομος τις περισσοτερες φορες τα καταφερνουν.
Ειμαι σιγουρος οτι καποιοι αναγνωστες θα εχουν τις αμφιβολιες τους σχετικα με την θεωρια μου για την ταση.Εκανα πραξη την θεωρια αυτη και την ακολουθησα πιστα για 2 χρονια,τα αποτελεσματα...75% accuracy.